Трябва да има спокойствие между всички, Денков (премиерът Николай Денков - бел. ред.) трябва да се прибере в кабинета, да си научи урока. Да не ни излага. Да види кой е правилният и признат от света външен министър.

Така лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски коментира в парламентарните кулоари продължаващите словесни престрелки между ПП-ДБ и ГЕРБ, свързани с бъдещето на външното министерство след ротацията между Денков и настоящето му вице Мария Габриел.

Пеевски подчерта, че Денков е много добър образователен министър. "Видяхте вчера Мария Габриел как се справи. Външната политика е нещо много сложно, нека да сме обективни - тя трябва да е премиер и външен министър", настоя той. Според него Габриел и Денков трябва да се разберат и сами да направят оценки на министрите.

Пеевски коментира и изявлението на Бойко Борисов по-рано, че в ресурсните министерства, управлявани от ПП-ДБ има корупция.

"Ресурсът е във всички министерства на ПП. Нека си ги проверяват, да си гледат министрите. Борисов за едно е прав - ГЕРБ не може да носи отговорност за министерства, които не са негови. Те имат едно министерство и носят отговорност само за МВнР".

Депутатът обаче каза и друго: "Не може да се иска едно министерство, за да е глас на някоя партия. Външно министерство е на България и не може да е на никоя партия."

Той бе категоричен, че ротация ще има, а случващото се в момента не си струвало.

Нека колегите се успокоят и да направим ротацията на 6-ти март, призова Пеевски.