Министърът на земеделието е в среща с представители на аграрните асоциации. Причината - да бъде уточнен финалният текст на споразумението между правителството и браншовата организация на земеделците, преди да се стигне до неговото подписване в началото на следващата седмица.
Въпреки очакванията, че подписите под споразумението ще сложат край на протестите и ще изгладят разногласията на тема държавни помощи и компенсации, това не се случва.Разговорите между властта и земеделците се случват на фона на продължаващото раздори в сектора. В събота стана ясно, че инициативен комитет от 26 организации не подкрепя постигнатите договорки с управляващите, продължава да настоява да оставката на Кирил Вътев и приканва за подновяване на протестите от вторник.
Междувременно от Българска аграрна камара излязоха с позиция до медиите. В нея заявяват, че ескалирането на протести вместо конструктивни разговори в ситуация на предстояща ротация в изпълнителната власт придава политически нюанс и преследване на лични цели, от което БАК категорично се разграничава.