Разпалени емоции и словесни битки преди местните избори в Приморско завършиха със стискане на ръце и обща кауза за изграждане на знак на Китен откъм ММЦ. В най-нагорещените дни преди вота миналия октомври тогавашният кандидат за кмет на община Приморско от „Български възход“ Ваня Андонова влезе конфликт с известния адвокат Милен Козарев и с кандидата за общински съветник от ГЕРБ Борислав Киров. Нейните изявления доведоха до завеждане на две дела. Преди дни те приключиха преди да са започнали и дадоха пример, че предизборните страсти могат да завършат с нещо общо в полза на общината. Днес Ваня Андонова и Милен Козарев обявиха общата си инициатива за изграждането на знака.

„Егоизмът е в основата на всички беди в нашето съвремие. Лечението за тази болест е върховната проява на любов и мъдрост в името на нещо по-голямо, обединяващо и в полза на общността. Така завършиха всички спорове, породени в изборния месец, с нова страница и нов химикал. Нека този общ проект с адв. Милен Козарев бъде един малък пример за цивилизованост в човешките отношения, като приканвам всеки, който желае да се включи с дарение. Ще бъде изградена табела с надпис "Китен". Същата ще бъде дарена на кметството, респективно на община Приморско. На Нова година пожелах повече единност, заедност, обединение и споделеност. Имаме крещяща нужда от това! Най-важните битки са за живота! Всичко останало е суета!“, обяви Ваня Андонова.

„Обиден от нейни изявления във ФБ преди време аз заведох дело за клевета, което завърши без да започне. Делото приключи със споразумение, Ваня ми се извини официално, аз я разбрах, приех обяснението и за поведението и приех извиненията й. Споразумяхме се изцяло и окончателно, включително за съвместно дарение към кметство Китен по наш общ проект и така оставяме спора ни хем в историята, хем с полезен за обществото изход. Удовлетворен съм от това, че тази дама прояви завидни личностни качества. Приканвам всички заинтересовани да се включат с дарение в акцията ни за изграждане на знак на град Китен откъм пътя от ММЦ, така както аз и Ваня ще го направим до дни.“, заяви адвокат Козарев.

„Изминаха няколко месеца от Местни избори 2023, като по време на предизборната кампания имаше най-различни емоции. Понякога политическите страсти в такива моменти водят до необмислени изявления, които ме накараха да заведа и дело. Резултатът от него е следният:

Получих публично извинение от г-жа Ваня Андонова!

Човешко е да се греши, достойно е да се извиниш! И двамата сме на мнение, че е безсмилено да хабим енергия в подобни теми. Надявам се в бъдеще да намерим общи каузи, за които заедно да работим!“, обяви и вече настоящият общински съветник Борислав Киров.