8 души са на борда на българския кораб "Руен", който е пленен край Йемен. Тази информация идва от директорът на компанията Александър Калчев.
Риболовен кораб, плаващ под ирански флаг в района, е изключил сигнала си за идентификация шест часа преди инцидента в близост до мястото, където корабът за насипни товари изглежда е излязъл извън курса си.
Риболовният кораб, плаващ под ирански флаг, преди това е бил в офшорната зона на Сомалия.
Агенцията за морски търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) също изпрати съобщение, в което се казва, че е получила доклад за сигнал за бедствие от плавателен съд, на който са се качили неизвестни лица. Картата на UKMTO локализира инцидента близо до йеменския остров Сокотра.
Става въпрос за кораба „Руен“ на Параходство Български морски флот (БМФ), каза за bTV директорът на компанията Александър Калчев. На борда му има 8 българи.
Все още в плен на хутите e корабът Galaxy Leader заедно с екипажа, в който има и двама българи. Плавателният съд беше нападнат на 19 ноември и в момента е закотвен край бреговете на пристанище в Червено море. Хутите дори го превърнаха в туристическа атракция.