Манол Тодоров е шестият зам.-кмет в Община Бургас. Той оглавява нов ресор "Спорт и туризъм", който бе създаден, след като ОбС одобри структурата на общинска администрация, предложена от кмета Димитър Николов.

Кой е Манол Тодоров?

Той бе избран за общински съветник от "Български възход". За него това щеше да е втори мандат в местния парламент, след като в предния се отличи със създаването на програмата "Спорт за всяко бургаско дете". Тъй като става част от екипа на общинска администрация, мястото му в местния парламент днес бе заето от следващия в листата на партията - Георги Кузманов.

на снимката: Георги Кузманов

"Приоритетите ми със сигурност ще бъдат спортът сред подрастващите - в началните училища, детските градини и подготвителните групи. При тях трябва да наблегнем на развитието на масовия спорт и здравословното хранене и начин на живот. При туризма трябва да работим в посока да напълним туристическите крила през април, май и зимните месеци. Една от целите е да имаме целогодишни полети, може да е до две или три дестинации в Европа, но трябва да са целогодишни. Според мен туристическият бранш работи много добре, като в тази сфера ще трябва да надграждаме", каза за Бургасинфо Манол Тодоров.