Мобилизирайте се, няма да мине много време, ще има парламентарни избори и там ще докажем отново, че сме първата политическа сила, каквато сме и в момента. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с кметове и общински съветници в област Силистра. “Горе главата, хората ще направят разликите”, каза Борисов.
Лидерът на ГЕРБ обяви, че няма да приеме оставката на Тодор Стаматов - областен координатор на партията заради загубата на изборите, защото организацията се е представила повече от добре. Достойно е човек да си подаде оставката, по-достойно е да не му я приемеш, заяви Борисов и поздрави специално д-р Юксел Ахмед, който след три мандата управление в Дулово загуби балотажа.
“Разбираемо е след 12 години управление, три пъти кмет, да ви е малко минорно, но резултатът на ГЕРБ е много добър, категоричен беше Борисов. И допълни: “След подобно управление други партии направо изчезваха. Я си спомнете какво стана със СДС, какво стана с БСП, какво стана с НДСВ.. и още 20 партии мога да ви изброя”.
“Критична е ситуацията в държавата, повярвайте ми, критична е в международен план и трябва да се опитаме да бъдем търпеливи”, каза още лидерът на ГЕРБ на срещата с актива в Силистренско. И припомни, че на местните избори на много места в страната, включително и в региона ГЕРБ е била сама срещу коалиции от десетки формации. “Повтарям, ние играхме сами, срещу нас играеха с по 15 партии - и в Силистра”, каза Борисов. “Е, поздравяваме ги с победата, но сега ще видят за каква опозиция става въпрос”, отбеляза лидерът на ГЕРБ.
“Нашият проблем е, че нямахме опозиция като хората. За да е една силна държаваq освен силно управление, трябва да има и силна опозиция. Проблемът на ГЕРБ е, че 15 години нямахме силна опозиция и сега всички, които се сдружават срещу нас, е само, за да съберат собствената си безпомощност”, посочи още Бойко Борисов и заяви, че ГЕРБ е стабилизиращият фактор, който ще помогне на България да съумее да премине през кризите. “За моето си его, за личната си кариера съм направил толкова, че не може да ме стигне никой. А това, че проявявам разум, че не искам да се карат българите, да се бият, да отстъпват когато са сгрешили, че продължавам да хабя енергията на партията, но да стоим в това правителство, може да се отчете и като роля за доброто на страната”, каза лидерът на ГЕРБ.