Кметът на София Васил Терзиев призова футболните фенове да проявят търпение. „Постоянно във връзка със СДВР, обстановката е трудна, но за момента от СДВР и екипите държат нещата под контрол“, заяви новоизбраният кмет на столицата Васил Терзиев.

Той призова да се пази инфраструктурата на града, защото нито кофите, нито бусовете са виновни.

„Не е това начина да се протестира, призовавам ги да уважават униформените“, заяви Терзиев.

Запитан кои столични булеварди са затворени, Терзиев не беше подготвен с информацията и „апелира гражданите да стоят извън зоната на протеста“.

"Ясно никой не е чул апела ни за мирен протест и нещата ескалираха. В контакт съм със СДВР, отивам на място да се запозная с обстановката", каза Терзиев в ефира на БНТ.

"Феновете и всички трябва да проявят разум и да няма повече поражения и ранени. Към момента имам информация за няколко ранени фенове и няколко полицаи.

Моля ви се, пазете града, и хората от службите. Не зная дали има провокатори, но почти винаги има провокатори на подобни протести", добави новоизбраният кмет на София.

„Има множество ранени полицейски служители. Безпрецедентни вандалски прояви. Полицаите бяха с жилетки анти-конфликт, без оръжия. Протестиращите започнаха с фойерверки, павета.

Преди протеста иззехме тръби, фойерверки и други предмети, които са забранени при масови прояви“, заяви зам.-директорът на СДВР Стефан Иванов.