„Благодаря на Вас – моите съграждани, които по категоричен начин подкрепиха програмата ми за успешен Бургас и възложиха на мен да ги представлявам и защитавам през следващите четири години. Благодаря , приемам с респект и уважение това огромно доверие. Ще бъда кмет на всички бургазлии, независимо от партийната им и религиозна принадлежност, независимо от пола, възрастта и пристрастията, независимо от професията и социалния им статус. Ще бъда еднакво отговорен към похвалите, но и към критиките. Ще бъда горд с успехите на всеки бургазлия, ще поощрявам развитието на почтените хора в нашия Бургас“. Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов днес по време на тържествената първа сесия на Общинския съвет, на която встъпи в петия си мандат.

„ Ще уважавам искреността, но няма да толерирам клеветата, набеждаването и оплюването на града ни. Мой съюзник ще бъдат почтените хора, но ще имам непримиримост към погазващите добрия тон и обществената сигурност, към вандалите и клеветниците и най-вече към тези, които се опитват да спъват проектите за развитието на Бургас. Ще работя здраво за осъществяването на цел номер 1 – създаването на Детска болница, защото от това зависи развитието на целия ни регион. Ще подкрепям всяка една перспективна инвестиция в града ни, защото това е ключът към икономическото ни развитие. Ще продължа да влагам усилия в развитието на образованието - и в детските градини, и в университетите, защото сме длъжни да създадем образовани и интелигентни хора. Ще стимулирам младите, работещи семейства, като им създаваме по-добри условия за живот. Моята цел е те да изберат Бургас пред всеки един друг град. Но няма да забравя възрастните, защото те заслужават достойна грижа за труда си. Ще обърна внимание, както големите, отключващи развитието на Бургас проекти, така и на малките детайли в града ни. Искам Бургас да бъде желано място за живеене и развитие – и в града, и в съставните селища. Няма да се спра пред нищо, за да докажа конкурентността на Бургас. Надявам се на подкрепата на държавата за всички важни за града ни проекти. Вярвам в конструктивната подкрепа на всички партии. Ще дам всичко от себе си да обединявам, не да разделям. Доказал съм го. Ще приема всяка добра идея и ще оценя всяка подкрепа. Защото за мен е важен успехът на Бургас, успехът на всеки един жител на Бургас.“, каза още Николов.

Кметът Димитър Николов и новите общински съветници днс положиха клетва. Предстои избор на председател на местния парламент.

Председателят на Общинската избирателна комисия Фани Семерджиева пожела ползотворен мандат. Първото заседание се води от най-възрастния общински съветник - Бенчо Бенчев.