Да, сглобката или механизмът, трябва да се предоговори. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на заседание на партията.

"В МРРБ имаме ли зам.-министър - да, в МЗ - не, във Финансите - не, в НАП - не, в Митниците - не, в АДФИ - не. Така че по-скоро трябва да намерим решение в тази ситуация. И решението е те да управляват, а ние през парламента да ги контролираме", посочи той.

"И за да не се превръщат тези лидерски срещи с 20 души лидери в едно говорено и накрая, с изключение на един случай, в който Кирил Петков свърши работа и направи график за приемането на 5-6 закона, тогава се разбрахме с него да изпратим човек в Министерски съвет, който да следи какво се случва там, да докладва и да направим така, че важните решения в МС да се дават седмица преди това, да се обсъждат и след това да ги решаваме. След като е видно, че това не работи предложението, което трябва да направим е, във вторниците бих предложил, ако искате и друг ден, но тези министри, които са тук, в съответните комисии, да се събират министърът на здравеопазването със съответните комисии. Гледат се сроковете и се казва какво ще се прави", добави още той.

"До събота кметовете трябва да ни дадат всички ангажименти, които сме поели, за да може да ги поставим за новия бюджет.

И заръча на Десислава Атанасова, Теменужка Петкова и Деница Сачева да се направи график за тези срещи, за да може да има контрол.

"Защото сега не знаем -финансовият министър си прави, каквото си иска. Сменя шефове на НАП по места, без да знаем. Делян Добрев казва, че ще го направят напук на него. Ако този механизъм не сработи по този начин, щета за ПП-ДБ, щета и за нас", каза още Борисов.

3% дефицит е лошо нещо. Взимането на нов дълг е лошо нещо. Липсата на мерки за намаляване на дефицита е лошо нещо. Всички искат да се правят на добри, но дълговете се трупат и трупат, каза Бойко Борисов по време на заседание на партията.

"5% лихва на 2.3 милиарда евро нов дълг - това са близо 250 милиона лева лихва годишно. Това не е добре! И искам да кажа на всички, че призовавам Асен Василев да не отваря торбата - Кутията на Пандора, и да не води държавата към задлъжняване. Къде са мерките да излезем от 3%-ия дефицит и да се върнем към нулев дефицит? Или поне да е на излишък? Хората в център дясно разчитат да отстояваме интересите, за които са гласували, коментира още лидерът на ГЕРБ.