„Знам, че очаквате от мен малко оптимизъм. Оптимизъм може да има, ако резултатите са по-добри на изборите. Тогава ултиматумите увисват във въздуха. Зависи само от вас. Иначе ще си превърнете градовете и общинските съвети в това, на което прилича държавата. Само от вас зависи.“, това заяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Тази вечер в Културния дом на нефтохимика той се срещна с кандидатите за кметове и общински съветници от партията по общини в Бургаска област, както и със симпатизанти. Преди това беше на посещение в Приморско и Созопол.

„Отново в държавата е разделена на три, на четири. От една страна – президентската институция, от другата – кабинета, от третата – ние, четвъртата – опозицията, петата – олигархията, която е доста силна. А на парламента отгоре пише „Съединението прави силата“. Всички нервничат, всички заплашват, всички поставят ултиматуми: „Няма да има ротация, няма“! Добре, като няма да има ротацията – няма да има правителство. Като не искате – няма. Може би имат по-добър изход. Всяка партия отговаря за себе си. Ние не можем безкрай да слушаме ултиматуми. Станахме първи на изборите, съгласихме се на втори мандат, съгласихме за премиер, съгласихме се за ротация. Сега чуваме: „Няма да има ротация, ние ще казваме“. Да видим...“, каза Борисов по повод актуалната политическа обстановка в страната.

„Със свръх печалбите на „ЛУКойл“ , ако са вдигнати двойно или тройно заплатите на работниците – ще ги разбера. Ако е така – ще ги разбера. Ние искаме само „ЛУКойл“ да си внесат данъците и да се обложи свръхпечалбата, която имат, вследствие от дерогацията, издействана от бъгарската държава. Нищо повече от това“, заяви Борисов.