След като бъде отхвърлен утре вотът на недоверие, опозицията няма да има право да внесе искане по същия въпрос - енергетика, в следващите 6 месеца. На следващия ден обаче може да се внесе по друг въпрос. Това каза преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова по Нова ТВ.

"В рамките на тези седмици, в които депутатите не заседаваха, опозицията се мобилизира и даде възможност да се чуват различни гласове от тези на мнозинството и некоалицията. През последния месец извънредните заседания надвишават редовните", заяви тя.

Според нея депутатите са бързали, затова предложените конституционни промени са със сериозни недостатъци и недобре мотивирани. "След изборите предстоят обществени обсъждания и ще има корекции. Ще се търси разширяване на подкрепата, а значителна част от предложенията ще отпаднат. Ще останат свързаните с главния прокурор и за структурата на ВСС. Венецианската комисия подкрепя предложенията за Съвета на съдиите, но критикува формулата, по която ще се формира Съвета на прокурорите", обясни Киселова.