Кметът на Бургас Димитър Николов, който е кандидат за нов мандат, излезе тази вечер с емоционално обръщение към бургазлии. Така той сложи край но всички въпросителни в изборната надпревара в морската община, а до дни се очаква да обяви и програмата си за следващите 4 години. Ето какво написа Димитър Николов в личния си профил в социалните мрежи:

„Когато се кандидатирах за кмет за първи път, през ум не ми е минавало, че ще бъда преизбран отново, и отново, и отново.

Не знаех много неща, научих много, все още се уча всеки ден.

Не съм допускал, че мога да спечеля доверието и обичта на толкова много хора.

Но винаги съм бил убеден, че Бургас незаслужено е бил пренебрегван и че трябва да променя това. Мисля, че успях да го направя. С много труд, с много стоене пред заключени врати и най- вече- с много самочувствие, че представлявам хората на Бургас.

През годините разбрах, че за един град са важни смелите мечти. Тези, които отключват бъдещи перспективи. Не винаги успявах да обясня, защо трябват големи крачки, за сметка на малки радости. Но винаги съм ги предприемал, знаейки, че са важни.

Каквито и награди и призове да е взимал Бургас през последните години, никога не съм забравял, че нося отговорност както за уязвимите, така и за успелите.

Успях да докажа, че с Бургас трябва да се съобразяват. Разбрах още, че егото не ти е полезно, когато ти затръшнат врата, защото пак трябва да се върнеш пред нея.

Най- важното, което научих като кмет е, че не трябва да се отвръща и фокусира енергия върху лошото. Защото това отнема енергията за създаването на доброто.

Готов съм с проектите за следващите четири години на Бургас. Ще ги видите съвсем скоро. Те са смели и със самочувствие за Бургас. Успешните проекти за Бургас. Бургас, който всички обичаме.

Вярвам във Вашата подкрепа!“.