Семейството, което пристигна преди мен, позвъни един път на шокова зала. Когато влезе пациентът преди мен и останахме само ние чакащи, след 20-30 минути, знаех, че няма пациент и звъннах един път. Не знаехме, че вътре има дете, защото то е вкарано през друг вход. Тогава звъннахме и втори път.

Това заяви в ефира на Нова телевизия Мустафа Емин.

Припомняме, че скандалът между съветника на министъра на отбраната Мустафа Емин и спешната болница „Пирогов“ започна с Фейсбук публикация на сестра от болницата.

В нея се посочваше, че Мустафа Емин, който е съветник на военния министър, се е държал арогантно и е поискал дете от шокова зала да бъде изведено, за да влезе неговото. Емин тогава отрече всички тези твърдения.

На 5 септември той обяви, че подава оставка от позицията съветник в политическия кабинет на министър Тодор Тагарев, „за да се прекрати атаката срещу него и правителството”.

"Тогава ни казаха, че вътре има дете. Моят приятел попита тогава какво се случва, ако има катастрофа, а дойдат 10 пострадали деца, какво се прави, като има само един човек. Тогава от болницата казаха, че нямали възможност да реагират", каза той.

"Нямам претенции по начина, по който са се отнесли към детето ми. Времето ще покаже какъв ще е белегът му и колко ще се заличи. В Пирогов спасиха живота на мои близки от село Рибново. Високо ценя професионализма на българските лекари и смятам, че те са поставени в трудна среда – да оперират в много ограничени условия. Проблемът там е в управлението на процесите, а не е на доктор и пациент", добави той.

"В деня, в който ескалира напрежението в социалните мрежи, бях в командировка. Научих по обед и се изненадах на преразказа на случващото се, защото тази жена не се е занимавала с детето ми. В моето пребиваване в Пирогов не е имало политически елементи. Аз не съм споменавал къде работя“, категоричен бе той.

Мустафа Емин бе категоричен, че не си е помислил дори да се възползва от политическото си положение, докато е бил в болницата.

По повод излезлите записи от случая той твърди, че няма нужда да ги вижда. Емин знаел, че се вижда нормално поведение на хора, които си стоят и разговарят.

Емин разкри, че не възнамерява да взима участие в местните избори, които ще се проведат в края на месец октомври.