В момента организираме своето гражданско движение „Справедливост за България“ , изграждаме структури. Ще се постараем да участваме на местните избори. Аз като главен прокурор разбрах, че никоя прокуратура не може да се пребори с корупцията и кражбите, когато те са държавна политика. Единственият начин е с политически средства и с хора, които ти вярват и вярват, че думи като отечество, родина, род, българин, мъжка дума – значат нещо. Аз ще търся такива хора, за да се промени страната и да върнем надеждата, че зависи нещо от хората. Това заяви в Бургас бившият главен прокурор Иван Гешев. Той присъства на церемонията по отбелязване на годишнината от атентата на летище Бургас в квартал Сарафово.

„Фактът е, че 70% от българските граждани не гласуват, защото нямат доверие, не вярват, че може да се промени нещо и че могат да живеят нормално. Моята цел е да направя всичко възможно с моите съмишленици, които се гордеят, че се казват българи, а не се срамуват, както се опитват да ни накарат, че заедно можем да направим България отново силна. На първо място е България.

Аз съм казвал винаги истината и ще продължавам да казвам истината. Ще стоя до последно до хората, които смятат, че България е най-важното и зад приятелите си.“, добави Гешев.

На въпрос какъв ще бъде профила на лидера на структурата на новото движение в Бургас, той каза, че профилът на всички хора, не само на лидера, не е на еднолично дружество с ограничена отговорност, каквито били ГЕРБ и останалите партии. „Това е група съмишленици, които е нормално да споделят и различни мнения. Ние сме демократи на първо място. Профилът е на хора, които си обичат страната и са родолюбци. И вярват в традиционните български ценности.“, каза Гешев.