В Царево започна събирането на подписка срещу изграждането на заведение на скалите край плаж „Нестинарка“. Инициатори са общинският съветник Емил Пейчев и бившият председател на ОбС и общественик Даниел Скулиев. „Тя е срещу поредната наглост, която се случва пред очите ни. Знаете, че има обявена процедура за отдаване под наем за период от десет години на терен с размер от 405 кв.м. от ПИ 48619.505.367 по КККР на гр. Царево.

И понеже на мнозина от това „ПИ 48619.505.367 по КККР на гр. Царево“ няма да говори нищо, бързам да поясня, че става дума за терен, разположен на Скалите пред квартал „Василико“, както се казва, на една ръка разстояние от плаж „Нестинарка“. И който спечели процедурата, а всички ние предполагаме кой най-вероятно ще я спечели, ще може там да разположи преместваем обект - 270 кв.м. Зад това се крие намерението на Скалите да се появи ресторант, нощен бар с общо 130 кв.м. допълнителна търговска площ и 5 кв.м. за разполагане на мобилна химическа тоалетна.“, заяви Емил Пейчев.

„Не мисля, че на това място трябва да се разполага какъвто и да е обект, защото точно оттук минават хората за плажа и ако поставим пред тях поредно препятствие, ще излезе така, че мислим за едни конкретен човек, а не за хората.“, добави той.

С него се е свързала областният управител проф. Мария Нейкова.

„Запознах е с подробности. За нейна чест трябва да кажа, че реагира изключително бързо и отговорно. Обеща, че тя или неин заместник ще пристигне в Царево, за да види всичко на място. Малко по-късно ме уведомиха, че във вторник, 14 март, ще пристигне зам. областният управител Пламен Янев. А ако вие искате да изразите своята позиция по случая, можете да го напривет в подписката, която започнахме със Скулиев“, обяви още Пейчев.

Подписите се събират в пунктовете:

-- Магазин на РПК в кв. "Василико" в Царево;

-- адвокатската кантора на адрес: гр. Царево, ул. "Пенека" № 6, ет. 1, както и в офис-магазин за хладилна и климатична техника в гр. Царево, на ул. "Михаил Герджиков" № 48