"На АМ "Марица" от 30 сантиметра асфалт по проект, имаше 24-25. На Автомагистрала "Хемус" има 235 кръпки на 8,5 километра участък. На северната скоростна тангента имаме 63 кръпки на площ 7600 метра. Тези магистрали приличат на едни скъпи модерни дънки - с много кръпки и дупки. Пробите са взети за наша консумация, да знаем как да ремонтираме", каза регионалният министър Иван Шишков в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"В преговори съм в момента да осигуря един скенер от чужбина, който да може да сканира трасето на северната скоростна тангента, и да може да види състоянието на настилката, без да копаем навсякъде. Намереното при проверките ме притесни. Ако разкопаем всичко, няма да е разумно. По-добрият вариант е да ползваме съществуващата техника. Тези пътища трябва да ги ремонтираме. АПИ и регионалното министерство трябва да направим добри задания и проекти, да не е по начина, по който са ги правили преди това. Не сме избрали конкретни места за проби, защото аз няма как да знам къде е лошо и къде не", добави Шишков.

"Пътищата ни са малко. Ние имаме да построим 1200 километра магистрали. Пътищата са се строили недобре. Възложителят не е упражнявал сериозен контрол. Това е основният проблем", смята архитектът.