Общинският съветник от опозицията в Царево Емил Пейчев показа документ от проверката, извършена от „Басейнова дирекция“ на новия общински паркинг, изграждан в морския град.

Преди няколко седмици Пейчев твърдеше, че за него е използван материал от коритото на река Черна и посочи, че това е нарушение.

„И как реагираха от Общината? С гръмки статии, с гръмки коментари, че това не е вярно, че всичко е по правилата и затова няма никаква проверка. Само че днес вече мога да покажа официален документ, в който черно на бяло са посочени резултати от проверка на „Басейнова дирекция Бургас. Установено е, че за две трети от повърхността на паркинга е бил ползван материал от коритото на река Черна. Това е нарушение. Поредното нарушение, направено от хора, на които им е все едно за правилата и които все едно, че Царево им е бащиния“, каза Емил Пейчев. Той заяви, че с резултата „Басейнова дирекция“ е била принудена да запознае Районна прокуратура- Бургас. „На проверката е присъствал лично зам. кметът на община Царево Георги Стоянов, който е отказал да подпише протокола. Винаги заставам с документи и твърденията ми са подплатени с факти“, каза още Пейчев.