22-ма от откритите край Драгоман мигранти са откарани в болници за прегледи, съобщи говорителят на Центъра за спешна помощ Катя Сунгарска.
Днес край Драгоман в ТИР бяха открити 26 нелегални мигранти.
Това информираха от „Гранична полиция“.

Сунгарска допълни, че сигнал от граничните власти по случая е получен в 3:50 ч. Всички 26 мигранти, които са се намирали в камиона, са прегледани. На място е преценено, че 22-ма изискват по-детайлен преглед в болнични заведения. Хоспитализирани са в пет столични болници.

„Били са с измръзвания и недохранване. Всеки би могъл да си представи какви биха били пораженията от местонахождението им. Не се знае колко време са били престояли там. Направили сме всичко възможно - от три филиала в Драгоман, Костинброд и Сливница, екипите на Спешна помощ са се отзовали и са ги превозили към болници”, добави Сунгарска.

В болница „Св. Анна” са откарани трима от мигрантите - на 19, 20 и 28 г. Те са приети във видимо добро състояние, но измръзнали и гладни. Не се е наложило да бъдат хоспитализирани. Други трима са настанени в ИСУЛ - двама на 16 г. и един на 13 г. Шестима са закарани за преглед в „Пирогов”, съобщи Нова тв.

„Сред тях има и деца. Те са прегледани, чакаме да ги транспортираме до специализирани места за мигранти. Не се налага престой в болница. Няма опасност за живота им. Контактни са”, заяви директорът на „Пирогов” д-р Валентин Димитров.