МВР ще достави безпилотни летателни апарати по границата ни с Турция. Те ще следят както опитите за нелегално минаване през браздата, така и граничните полицаи да не вземат рушвети. Това обясни вчера служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на национално съвещание, посветено на поредната подготовка на полицията за избори.

“Няма външна граница на ЕС, през която да не проникват мигранти. Нашата задача е да не допускаме тяхното преминаване през територията на страната на парад. И е много тъжно, че процесът е доста отдавна, а 110 километра от турската граница (тя е общо 259 км - б. р.) стоят необезпечени. Имах среща с генералния директор на Дирекция “Миграция и вътрешна сигурност” в Европейската комисия. Отпуснати са вече 141 милиона евро в края на миналата година, които сега предстои да усвоим и технически да обезпечим тези участъци”, обясни Демерджиев.

Ловенето на граничари рушветчии с дронове ще катастрофират точно, както се случи с камерите и микрофоните в патрулните коли на КАТ, предрекоха крими репортери. Правиха се записи от ден до пладне, защото се оказа, че трябва да назначат цяла армия фатмаци, за да ги гледа. През 2021 г. Рашков пусна на дежурства по пътищата няколко хиляди униформени от “Охранителна полиция” без никакви камери и микрофони да спират и глобяват (и да си тъпчат джобовете - б. р.), което обезсмисли всякакво снимане на “обикновените” 1600 катаджии в България.