Пари за завършване на магистралите, за зимна поддръжка и за разплащане на старите задължения на МРРБ към строителните фирми за текущи ремонти намери правителството на последното си редовно заседание. 776 млн. лв. са осигурени от кабинетът, съобщи регионалният министър Иван Шишков.

158 млн. лв. са предвидени за зимното поддържане на пътищата за януари и февруари. Още 150 млн. лв. ще се насочат към големи интфраструктурни обекти - за готовата част на "Хемус" между Белокопитово и Буховци, за 7-километровия участък от пътя Видин-Ботевград, който до един месец трябва да се пусне. С парите ще се укрепи и свлачището на "Струма", установено още през септември 2020 г., така че до 3 месеца да се пусне движението от Гърция до София. Средства ще се отделят и за магистрала "Европа", за да се пусне участъка до Калотина.

С 438 млн. лв. ще се покрият старите задължения на МРРБ и АПИ за 2020-2021 г. по възлаганията, които създадоха напрежение между държавата и пътния сектор. Те са обаче само за текущи ремонти, тъй като за неразплатените поръчки за основни ремонти парламентът не взе решение, уточни Шишков.