Скандалите с терориста и Албена Симеонова, и Nexo бяха доста дирижирано направени и подготвени, за да е сигурно, че третият мандат няма да е в „Демократична България”. Това разкри в интервю заNOVA депутатът от партията Ивайло Мирчев.

Той посочи, че е странно, че президентът се е спрял за третата папка на БСП, които не предложили план.

„Имам много ясен спомен какво се случи с Албена Симеонова. Тогава стана ясно, че нещо се готви. Точно в момента, в който ние дадохме много ясен план и казахме, че в никакъв случай „Демократична България” няма да направи компромис с конституционната реформа на прокуратурата.

Тогава депутати поискаха закрито заседание на парламента, на което да бъдат изслушани шефът на ДАНС и вътрешният министър. Депутатите се смяха със сълзи на това, което чуха за този терорист. Това е достатъчно, за да стане ясно защо в последния момент се вадят случаи и се прави ДБ да бъде очернена”, подчерта той.


Според него на БСП ще им е доста трудно да съставят правителство, защото от партията не са предложили план.

„ДБ излезе и представи много ясен план. Обвързахме го и времево. Ние не видяхме никакви стъпки от БСП в тази посока. Дали отиваме на избори - ще покаже следващата седмица. Едно съм сигурен - много по-малко вероятно е да се състави управление с мандата на БСП, отколкото, ако беше даден на „Демократична България”, категоричен е той.