„Зад всеки един кабинет трябва да има ясно мнозинство. Оттам- нататък неговият профил може да варира с проектозадачите, които са му поставени и хората, които персонално участват. Но първоначалното условие е да има ясно политическо мнозинство, което да го подкрепя“- С тези думи днес в Бургас министърът на правосъдието Крум Зарков представи визията за сформиране на „технически кабинет“. Зарков не коментира хипотезата за трети мандат - на БСП, нито пък възможностите му да участва в нов служебен кабинет.

И постави акцент върху исканията на избирателите-за по-добри условия на работа и по-високо заплащане. "Никога не сме губили общ език с надзирателите, щастлив съм, че реформата се осъществи и вече всички работят по 12 часа. От 1 януари влезе в сила наредба за начина по който се изплащат допълнителни възнаграждения за допълнителни резултати. Това е също нещо, което системата и хората в нея чакаха твърде дълго време. Досега можеше да се даде нещо допълнително, само ако преди това е имало нещо спестено. Сега при постигнати резултати тези средства са нормативно гарантирани. Но трябва да бъдат и финансово обезпечени и затова работим.

Подходили сме индивидуално, смените да бъдат най-добре от гледна точка на ефективността и живота на служителите. Тази отлагана с години реформа е факт. Следващите няколко месеца ще се докаже, че тя е много ефективна. Ще има и важно финансово измерение. Хората са най-важното нещо – сградите ги строим, но ако няма доволни и мотивирани хора няма да се получи“.