Струва ми се, че третият мандат няма да отиде в БСП, защото досега колкото и да се спекулираше на кого би го дал третия мандат, Румен Радев го връчваше на партията, която го излъчи и го направи президент. Сега обаче отношенията им са опънати до крайност, така че по-скоро е възможно да го даде на ”Български възход” и ”Демократична България”. Това заяви журналистката Мира Баджева.

Те имат равни шансове, защото от една страна президентът доскоро имаше някакъв разговор с електората на ДБ. Те се влошиха покрай войната на Русия в Украйна. Не виждам някакво особено доверие между Радев и БВ", допълни Баджева по Нова телевизия.


"Никога не съм очаквала, че БСП толкова ще скъсат отношения с Радев, че да говорят чак за еднолично управление, нещо като тоталитарна власт, диктатура и т.н. Такива думи ползваха ГЕРБ спрямо президента. Но явно никога не казвай никога. В политиката всичко е възможно. Според мен и третия мандат няма да е успешен и ще се стигне до избори. Голямата интрига от тук нататък ще бъде за местните избори и за тези в София. Това може да обедини или раздели така наречената градска десница. Това са кой ще бъде кандидатът на дясното в София, което дясно има много големи шансове да наследи Йорданка Фандъкова начело на София. Тук ние знаем, че в дясното много добре умеят да не се обединяват и да се карат. А тук има един ясно изразен десен кандидат в лицето на Борис Бонев.