Ако ме питате дали ще подкрепим ПП с втория мандат не знаем ние как ще ги подкрепим, защото те са партия, която говори едно, а върши точно обратното. Говорят как искат да направят горивата в България евтини, а гласуват в защита на Лукойл и техните свръхпечалби. Промяната уж щяха да защитават европейските ценности. Днес се оформи коалицията в защита на Лукойл и свръхпечалбите на Лукойл - БСП, Възраждане и Продължаваме промяната. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ пред бТВ.

Добрев обясни, че трите партии са дебатирали три часа и половина по несъществени за него промени в Търговския закон. Той обясни, че когато е видял, че няма да има време, за да се разгледа законопроектът на ГЕРБ за намаляване на цените на горивата е предложил да се удължи работата на НС, но това предложение не е било прието. "Веднага лъсна коалицията Лукойл между БСП, Възраждане и Промяната. Тази коалиция не иска да се изземват свръхпечалбите от Лукойл.", каза той.

"От 100 млн.в, които обещаха да внесат Лукойл, внесоха 90 млн. лв. От тези 90 млн. лв. - 17 млн.лв. са данък общ доход - това не са пари на Лукойл, а пари от държавния данък от заплатите на служителите, а останалите 73 млн. лв. са авансов данък за следващата година. За тази година от 100 млн. лв., те внесоха една кръгла нула. Никой не отрича, че Лукойл ни ограбва.", каза още той.

По думите му тази зима ще плащаме по-високи цени за газ, защото "промяната напълниха Чирен със скъп газ лятото", отбеляза той.

Добрев е категоричен, че е по-добре да се плати 1,80 лв. за гориво за автомобил, отколкото 2,99 лв. Той подчерта, че в законопроектът на ГЕРБ за намаляване на цените на горивата е заложен механизъм, който ще намали цената на горивата.

Добрев коментира, че по темата с Джемкорп, Продължаваме промяната са гласували против разглеждането й в парламента днес. "Джемкорп щяха да перат пари. Имаме достатъчно данни, че Джемкорп е свързан с руски олигарси. Има доказателства не само от български, но и международни служби. Ясни са им намеренията, добре че ги спряхме.", подчерта той.

"Няма да подкрепим втория мандат на Продължаваме промяната. Първо да докажат, че не работят за руски олигарси и Путин", категоричен е той.