Остава някакъв много малък шанс за съставяне на правителство с третия мандат и ако това не се случи отиваме за избори, което няма да е добре за българския народ. Това каза в предаването „Тази събота“ по bTV председателят на Народното събрание Вежди Рашидов.

„Ако кажа, че България върви наникъде, вероятно няма да е прилично. Не бих искал да е наникъде. Ако трябва да съм откровен, след първия мандат, след това гласуване в пленарна зала, аз смятам, че малкият шанс за съставяне на правителство остава в третия мандат. Отиваме към избори, което няма да е добре за българския народ“, обясни той.

Според Вежди Рашидов „инфантилността и липсата на адекватност на едни хора създават среда на омраза и разделение“. Той изрази също така убеждението си, че с омраза и отмъстителност не може да се управлява. Отговорността за съдбата на всеки едни български граждани е голяма и не всеки може да я носи.

„Академик Николай Денков няма да получи подкрепа за съставянето на правителство. Той е един добър човек. Един сам за себе си полезен човек. Не бива обаче политиците да използва като тоалетна хартия едни доказани хора. Въртят академика като плакат навсякъде, защото самите те нямат лице. Човек трябва да знае, докъде може да се даде и кога трябва да се откаже“, заяви още Вежди Рашидов.

Той обясни, че доброто име е локомотив, който влачи едни вагони отзад. За съжаление обаче управлението на една държава не е само едно добро име, категоричен е председателят на парламента. Зад всяко добро име политиците се опитват а прилепят много други неща – програми, отговорности, идеологии. Той беше категоричен, че перченето в Народното събрание трябва да спре.