Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов видя нова коалиция в Народното събрание - “Лукойл”. Това стана ясно на брифинг, даден в партийната централа, след като на първо четене в енергийна комисия бе отхвърлено предложението на ГЕРБ да се върне един лев на българските потребители от обикновената нафта и бензина А95.

Пред ФрогНюз Илиян Василев заяви, че на практика предложението на ГЕРБ не работи технически и има много недостатъци и са отхвърлени по политически причини.

"Предложението на ПП е на Асен Василев. Делян Добрев е контра на всичко, което той вкарва", коментира още той.

"Искам да благодаря на колегите от "Да, България“ и ДПС. За пореден път евроатлантическите партии се откроиха - от една страна ГЕРБ, СДС, "Да, България“ и ДПС, от другата – партиите на "Лукойл“, които вече 1 година, милиарди изтичат от България в посока тези компании“, допълни Борисов и изрази надежда тези пречки да бъдат преодолени в зала.

"Това са четирите проруски партии. Те продължават да искат милиарди долари да изтичат през "Газпром" и "Лукойл" за войната, която Путин води в Украйна", допълни още лидерът на ГЕРБ.

“Тезата, че не могат да работят с друг освен с руски петрол и че ще затворят ако не е такъв, сами доказват че не е вярно”, отсече Делян Добрев.