Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите за промяна. Така президентът Румен Радев отговори на съпредседателя на ПП Асен Василев, който го обвини, че се е срещал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това не е първата лъжа на Асен Василев. Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора и сега плащам цената за своята доверчивост. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази шарлатания”, каза още Радев пред журналисти. Президентът допълни: „Дали се срещам редовно с Борисов - разбира се, че не”.

Коментарът на държавния глава беше по повод изказването на Асен Василев по НТВ в неделя вечер, че Радев и Борисов се виждали често в последно време.


"Както надживяхме автократичния модел, така ще надживеем и тази шарлатания", допълни Радев.


Президентът информира още, Изборният кодекс е постъпил вече в президентската институция. "В момента се разглежда подробно от моя екип и ще бъде обсъден в най-големи детайли, тогава ще се произнеса", обясни Радев. Държавният глава е на посещение в Албания, където утре ще представлява България на Срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани.


Радев коментира, че на следващите избори трябва да има висока избирателна активност, за да може да бъде избрана легитимна власт. "Не може с 39 процента избирателна активност да изискваме легитимност на управляващите", смята той.