Двама мъже са изчезнали в езерото "Мандра". Това е станало ясно около 06.00 ч. днес, след като в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за изчезнали рибари в местността „Брястите” . Това са 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишния Петър Петров от Бургас. Те влезли в езерото с надуваема рибарска лодка около 23.00 ч. на 27 ноември.

Сформиран е екип от служители на Четвърто Районно управление – Бургас, група „Издирване” при отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас, сектор „Спасителни оперативни дейности” към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и ИАРА – Бургас.

Районът около езерото „Мандра” е претърсен обстойно, но до момента не са открити никакви следи, нито от рибарите, нито от лодката им.

Утре при подходящи метеорологични условия издирвателните мероприятия продължават с начален час – 10.00 ч. – сборен пункт : дигата за с. Твърдица / изхода от к-с „Меден Рудник”/.

В случай на възможност ОДМВР – Бургас призовава в оперативно-издирвателните дейности да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със спасителни жилетки, които да подкрепят сформирания екип с жива сила по вода.