Братята Мустафа Ергуван (34) и Енгин Ергуван (28), които бяха арестувани за убийството на българския граничен полицай Петър Бъчваров (30) с ловна пушка, са дали показания пред турските власти.

Припомняме, че двамата са овчари, но имат солидни криминални досиета. Те са извършили поредица от кражби, както и други престъпления.

В понеделник вечерта отишли край браздата, за да крадат пари и ценности от нелегални имигранти.

Носели ловна пушка, с която да заплашат бежанците. Останали в гората 4 дни, дебнейки в засада срещу дупка в оградата на границата. В нощта на инцидента били забелязани от българския патрул и предупредени да напуснат района.

"Не съм искал да го убия, а само да го сплаша". Това е казал турският гражданин Енгин Ергуван, обвинен в убийството на граничния полицай Петър Бъчваров.

В показанията си братята заявили, че българските полицаи насочили фаровете на автомобила си към тях и настояли братята да се отдалечат от граничната ограда. По това време в района е имало мъгла и слаб дъжд. Затова стрелецът изобщо не разбрал, че е улучил смъртоносно граничаря Бъчваров, съобщи агенция Демирорен.

Двамата братя били заловени край село Кючюнлю от район Лалапаша, окръг Одрин. Освен ловната пушка, овчарите носели и 23 патрона. Операцията по преследнането и залавянето им е била ръководена от командира на провинциалната жандармерия в Одрин полковник Ташкън Келеш.