Христо Иванов обяви, че не вижда възможност депутатите от парламентарната група на ”Демократична България” да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ. До момента представители на коалицията не са търсени за разговори за такава подкрепа или обединение около общи цели и приоритети и няма нагласа в коалицията за влизане във формат на разговори, водени от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, нещо, за което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заговори миналата седмица.


Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов


"ГЕРБ не иска да води съдържателен разговор и като заместители пуска Росен Плевнелиев и Соломон Паси. На това нещо няма как да се хванем, оставяйки с най-добро чувство към тях двамата", допълва той пред "Капитал".

Добре е да си даваме сметка, че вариантът да отидем на още едни избори е зареден с много повече рискове, отколкото някакви решения, които да се очертават", смята Иванов.


Той не очаква, ако се стигне до още едни предсрочни парламентарни избори в следващите месеци, фундаментално да се променят ситуацията и разпределението на гласовете. "Дори и да достигнем по-високи нива, това не означава, че фундаментално ще се промени ситуацията, в която е невъзможно да се формира управление, което да има ясна геополитическа ориентация и ясна ориентация по оста корупция-антикорупция", заяви Иванов. "По-никакъв начин не е сигурно, че ще се промени нещо към по-добре, може само да дадем възможност на "Възраждане" да нараства още повече", каза още Иванов.