Има риск Царево да остане без автогара, искат да продадат на парчета терена, предназначен за нея. Това предупреди общинският съветник от опозицията в Царево Емил Пейчев. Повод за тревогата му е подготвена от кмета Георги Лапчев докладна записа за допълване на годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, както и за приемане на решение за провеждане на публични търгове за продажбата на 4 поземлени имота.

„В момента съществуващата автогара е на частен терен, самата сграда също е частна. Плаща се наем, за да се ползва. По време на управлението на Петко Аранаудов започна да се строи общинска автогара върху терен от 20 дка, които са били с обществен статут. Общинските терени в община Царево намаляват. Докладната на Лапчев е за направен ПУП за тези 20 дка, които са разбити на по-малки имоти. Така става ясно, че иска да ги продаде на парчета.

Има реална опасност градът да остане без автогара и да търсим терени извън Царево.

Интересно е, че докладната записка не беше включена в дневния ред на последната сесия, която беше само няколко дни преди предстоящите избори. Явно умишлено не е била поставена за обсъждане и гласуване, заради негативите, които може да донесе. Смятам, че веднага след изборите това ще стане факт и те ще я внесат за гледне на сесия. Това е безумие! Ние няма да я подкрепим, но сме твърде малко, за да я спрем. Не може да останем без автогара. Готови сме да организираме и протест в тази връзка, нека хората да си кажат мнението. Надяваме се да успеем да запазим този терен.“, категоричен е Емил Пейчев.