Кое е по-важно и по-необходимо за едни морски град? Ледена пързалка или модерно пристанище? Този въпрос зададе към жителите на Царево кандидатът за депутат от „Продължаваме промяната“ Емил Пейчев, който е едно от най-дейните лица на опозицията в южната морска община.

„Всички знаем, че Царево няма ледена пързалка, но парите за нея са похарчени. Но никой не знае защо сме морски град, а нямаме модерно пристанище. Вярвам, че модернизирането, реновирането и разширяването на пристанището в Царево може да донесе на нашия град и на цялата община шанс за развитие, за работа и за поминък. Защото сме не какъв да е морски град, а първият черноморски град с пристанище от ЕС. И тук могат да идват кораби от цял свят... Само че сега не могат, защото няма къде да хвърлят котва. Пристанището ни е малко и несигурно. Затова всички го заобикалят. Заобикалят ни и шансовете да живнем икономически.“, смята Пейчев.

Според него важна промяна в Царево е именно модернизирането на пристанището.
„От това се нуждаем всички, които сме избрали да живеем, работим и отглеждаме децата си тук. Защото за нас Царево означава нещо повече от адресна регистрация. Това е животът ни.
Изобщо не възнамерявам да говоря за ненаправеното от правителствата назад във времето. Защо са държали пристанището в този му окаян вид, може би трябва да питате тях.
Но нека гледаме напред.
Модернизирането на пристанището в Царево за мен е кауза, която защитавам, следвам и отстоявам. Както днес, така и в дните след втори октомври. Но тук не става въпрос за някакъв мой личен интерес, а за интереса на всички.
И ако на изборите застанете до мен, ако имам подкрепата ви, ще ми бъде по-лесно да постигна тази цел.“, обяви той.