Изглежда е дошло времето да създадем един нов туристически маршрут, наречен „По следите на изгубеното време в Царево“. В него ще включим „ корупционни забележителности“, които са погълнали много време и много пари, но няма нищо насреща. Това обяви с ирония кандидатът за депутат от „Продължаваме Промяната“ Емил Пейчев, който е осми в листата в Бургаски регион за предстоящите парламентарни избори. Пейчев от години е двигател на опозицията в Царево, заема активна обществена позиция и се бори срещу процесите, които смята за несправедливи.

„Предлагам първата такава „забележителност“ да бъде „Арена Царево“. За нея през 2017 год. бяха изтеглени с решение на Общинския съвет 3 млн. лева кредит, които ще връщаме всички ние с данъци, с такси и с пропуснати ползи.

Преди пет години призовах тези пари да се насочат за модернизирането на Медицинския център в Царево, но... уви. Гласуваха си си трите милиона. Пито, платено. Както се казва.

Нали не сте забравили, че кметът Георги Лапчев имаше намерение не само да изгради „Арена Царево“, но и да разположи вътре в спортното съоръжение ледена пързалка.

И до ден днешен не съм видял кмета или някой от ГЕРБ да се пързалят с кънките върху леда. Не съм видял и никаква пързалка. И готова зала не се вижда.

Трите милиона лева също ги няма, а завършването на този паметник на глупостта ще струва поне 10 милиона лева“, смята Пейчев.

Според него и други „Забележителности“ могат да бъдат включени в маршрута „По следите на изгубеното време в Царево“.

„На втори октомври можете да сложите край на безвремието, корупцията и ограбването на хората в Царево и в България.

Със своя глас можете да спрете всички тези „корупционни символи“, в които потъват парите на хората. Време е да сложим край на положението, в които няколко души грабят общините и държавата, а всички ние им плащаме сметките.“, призова Пейчев.