„В момента кампанията е – те лъжат, ние трябва само да показваме, иначе няма оправяне. Те все едно идват от друга планета и си мразят народа. Лъжа след лъжа. Нямало диверсификация, а ние направихме румънска връзка, турска връзка, гръцка връзка, строим сръбската връзка. Дойде бившият държавен секретар на САЩ Помпео на лекция и каза, че България е с най-много изградена газова инфраструктура на Балканите. А той излиза и казва – нищо не са направили. Лъжат брутално, повтарят една и съща опорка”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес пристигна в Ахелой. Той посети яслата към Детска градина „Теменуга”, която е изградена през 2020 г. за най-малките жители на морския град.



Борисов беше посрещнат от кмета на Поморие и областен лидер на ГЕРБ Иван Алексиев, от водача на листата на предстоящите парламентарни избори в Бургаски регион Жечо Станков, кандидат-депутати от коалиция ГЕРБ-СДС, общински съветници и местни жители.

Бившият образователен министър Красимир Вълчев, който днес придружаваше Борисов, припомни, че по време на тяхното управление изцяло са обновили 750 училища и над 400 детски градини. Финансирали са изцяло 60 нови детски градини, построени не само в големите градове, но и в селата.

„По 50 000 деца вкарахме на година, които никога не са влизали в класна стая и не само роми, и българи. 50 000 на година, смятайте какво е било. Да ги образоваме, защото като ги образоваме вече не отиват да чакат пари от социалните, не отиват да крадат, почват да си изграждат професия”, каза Борисов. Той заяви, че лозунгът на Продължаваме Промяната - да довършиме, хората го разбират като да довършат народа и мизерия.

Борисов коментира и мигрантския натиск.

„Доколкото знам служебният министър е тръгнал по правилна пътека. Два са факторите, които ползвахме, за да имаме нулева миграция. Просто мерките са връщаме се ние в управление и това ще приключи. Два фактора допълнителни има освен политическата воля. Турският президент отново да приеме присърце, че границата е обща и да я пазим заедно. Другият фактор е Европейската комисия, европейските лидери да знаят колко ни е важна Турция за незаконната миграция както за България, така и за Гърция. Ако аз бях още в управлението щях да правя совалки непрекъснато между Гърция и Турция, защото ето Украйна и Русия ги изпуснаха, сбиха се и виждате какви са последиците”, заяви Борисов.

Водачът на листата Жечо Станков подчерта пред Борисов готовите проекти за Бургаски регион, които през последните месеци буксуват, заради липса на финансиране и работа по реализацията им от страна на държавата.

„Стигна се дотам, че хората в момента да отварят дарителски сметки за корпуси на училища и това са училища, които са носили златни медали на област Бургас”, каза Станков. Сред другите недовършени проекти са пътят за Поморие, който е готов, но има нужда от довършителни работи, спортната зала, която стои 2 години без развитие.