Вярвам, че промяната в Царево може да се случи. Защото тя няма да бъде в полза само на хората от Царево и от общината, а за цялата страна. Затова си струва да я поискаме всички и да се борим да се случи. Нали в това е смисълът.“, обяви кандидатът за депутат от „Продължаваме промяната“ в Бургаски регион за предстоящите парламентарни избори Емил Пейчев. Той е общински съветник от опозицията в Царево и добре познава проблемите в южните морски общини. Пейчев посочи кои важни крачки ще бъдат от полза за хората не само в Царево, но и в цялата страна.

Как мислите, ако пътят между Бургас и Царево се разшири и модернизира, тази промяна само за нас ли ще бъде полезна? Само на нас ли ще ни донесе ползи или ще улесни движението на всички онези българи, които почиват през лятото при нас?

А ако бъде разкрит туристически ГКПП в Резово? Тази промяна само на нас от Царево ли ще ни е полезна и само на нас ли ще ни носи приходи? Та, нали тогава приходите ще бъдат и за държавния бюджет?

А ако се разшири пристанището в Царево? А ако най-после се изгради защитната буна в Ахтопол? А ако в Царево заработи модерен медицински център? Тогава тези промени само за нас ли ще бъдат важни? Нали от тях ще се възползват всички онези българи, които избират нашата част от Черноморието, за да почиват през лятото, да инвестират и да живеят тук.

Казват ми, че всички тези промени са невъзможни.

Добре, де. Същите хора ми обясняваха, че е невъзможно аз сам да „пробия“ в София и да осигуря допълнителни полицейски служители за летния сезон в Царево.

Ще отговоря само, че през това лято в Царево имаше допълнителни полицейски служители и Слава Богу, опазихме реда и сигурността през сезона. Защото това беше важно не само за нас по морето, а за всички летовници, които пристигнаха на морето.

Казват ми, че ГКПП за туристи на Резово е мисия невъзможна, но забравят, че в началото на тази година беше подписан меморандум между България и Турция и една от точките в документа е посветена точно на разкриването на такъв пункт. Вече е официално.

Всичко може да се случи, ако го поискаме едновременно всички заедно.

Можем да направим още една крачка към промяната. Към онази промяна, която ще е полезна за всички българи..., сред които сме и ние, хората от Царево.

Така че... нека си свършим започнатото“, подчерта Пейчев.