Корнелия Нинова откри националната предизборна кампания на „БСП за България” в Бургас. Тя бе посрещната от стотици симпатизанти, които изпълниха открита сцена „Охлюва”, където бе представена цялата листа с кандидати за народни представители от Бургаски регион, както и голяма част от водачите на листи в страната. В морския град Нинова бе посрещната от водача в Бургас Петър Кънев, областния лидер Стойко Танков и Атанас Зафиров от Изпълнително бюро на НС на БСП.

„Пред вас е екип, сплав от енергията на младите и разума на опитните в коалицията. Щастлива съм, че за първи път от много години имаме таково обновление в листите - 1/3 от кандидат-депутатите ни в страната са хора до 35 години, а 46 от тях са млади момичета”, каза Нинова. Тя заяви, че тръгват на тези избори със самочувствие за добре свършена работа.

„Бяхме стабилната партия и социалният стълб в правителството, което гарантира чрез БСП, помощта към всяко домакинство за преминаване по-леко през кризата. Помогнахме на фирмите като ги подкрепихме с компенсации за високия ток през зимата и не допуснахме масови фалити на фирми и уволнение на работници. Винаги сме се грижили за младите, децата, работниците и пенсионерите. В управлението доказахме, че онова, което обещавахме в опозиция, може да бъде реалност, защото нашите предложения са разумни и изпълними”, категорична беше тя.

Лидерът на БСП заяви основните приоритети на коалицията в бъдещия парламент.

„Имаме програма, цялостна политика за доходите, но ще започнем с най-важното. Първото решение, което ще внесем в Народното събрание, ще бъде за замразяване цената на газа. Таван на цената на газа, на който да се продава на фирми и домакинства, а разликата да поеме държавата. И нека никой не ни казва, че това е популизъм или, че това е невъзможно. Решенията на БСП са изпълними и ние го доказахме зимата, когато замразихме цената на тока на домакинствата и помогнахме на фирмите”, каза Нинова, която отправи апел.

„Днес чухме г-н Борисов да казва, че ако не спечели тези избори, повече няма да участва в избори. Нека да му помогнем, да си почине”, призова Нинова.

Председателят на БСП бе поздравена от областния лидер Стойко Танков, който каза, че е чест, че „БСП за България” стартира кампанията си именно тук.

Реч изнесе и Габриел Вълков, председател на младежкото обединение в БСП, който подчерта за за първи път от доста години младежите имат около 120 души в листите.

„Надявам се колкото се повече млади хора да влязат в парламента, защото ние младите носим промяната”, заяви Вълков.

Заключителните думи бяха на водача на листата в Бургаско Петър Кънев.

„Благодаря на цялото ръководство на БСП, лично на Корнелия Нинова, на всички мои колеги от българския парламент, бивши депутати и настоящи водачи на листи, че уважиха Бургас и ние откриваме нашата кампания днес тук и представяме няшата листа. Тя действително е една сплав от мъдрост, опит, младост, желание за работа и много професионализъм, и най-вече в реалния бизнес. Само за успокоение – сред нас няма хора – грантаджии, няма хора с анализаторски способности, които работят по грантовете, няма хора, които се занимават само със стартъпи. Това са хора от реалния бизнес. Непрекъснато повтаряме, че имаме нужда от реална икономика. И това, което ме дразни в последните седмици е, че даже нашите партньори в управлението, се хвалят с това, за което ние отговаряхме в това управление – социалната политика и икомиката”, каза Кънев, който пожела на „БСП за България” победа.