Бившият премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков лично посочи за кандидат за кмет на Царево настоящия деен общински съветник от опозицията в морската община Емил Пейчев. Това стана на среща на Кирил Петков с рибари, която се състоя на пристанището в Царево в неделя в късния следобед. Пейчев е и кандидат за депутат от „Продължаваме промяната“ за предстоящите парламентарни избори, още от учредяването на формацията е едно от нейните най-активни лица в Бургаска област.

„Аз много се надявам той да бъде следващият кмет на Царево. Ако имаме директната връзка, ще можем да го развиваме. Не знаем всички отговори, но заедно можем да стигнем до всички най-добри решения“, каза Кирил Петков. Като пример за добро взаимодействие с Пейчев като връзка между местната власт и държавата, той посочи осигуряването на 150 хил. лева за сигурността в Царево през летния сезон и командированите там полицаи.

Посещението на Петков в Царево и директната му среща с рибарите се състоя именно по настояване на Емил Пейчев, за да може хората лично да чуят мотивите му по казуса „Корал“ и обявяването на новата защитена територия. Пейчев следеше темата още от нейното начало, защитаваше интересите на местните хора и пое ангажимента за срещата пред рибарите. Разговорът вчера беше неформален и присъстващите можеха да изразяват свободно и директно мнението си. В началото го посрещнаха с горещи въпроси, но в хода на разговора – се получи диалог, който завърши със стискане на ръце.

„Аз знам, че вашето препитание е риболовът, но най-вече туризмът. Виждахме това, което се развива навсякъде. Мутрите завземат плажове и дюни, обръщат ги в територии за строене. Във вашия случай това са Чоролеев, Брендо. Вижте какво беше Оазис и какво е сега . Ние решихме, че е абсурдно цялото Черноморие да бъде на Маджо, ТИМ, на някой си друг... и всички мафиоти да завземат всичко. А местното население да се превърне в едни слуги, които само да сменят покривките и едни гъзари, които строят големите хотели. Това развитие на българското Черноморие не ни хареса въобще.

Видяхме, че особено в Царево, кметовете един след други си въртят едни схеми. Това ме дразни - ние сме започнали да го приемаме това за нормално.“, каза Кирил Петков.

„Ако някой ви е казал, че да си премиер е нещо хубаво – ви лъже. Защото работиш като луд и после ти заливат с помия главата. Истината е, че решихме, че ще започнем да изчистваме тази страна и „Корал“ стана нещо като символ. Символ, където боят с Чуролеев и охраната на „Митко Каратиста започва да става ежедневие“, добави той.

Видяхме, че България има нужда от 2-3, не говорим за сто 100 плажа, които да са природосъобразни. Това означава, че всеки може да си слага чадъра, където си иска, децата да са свободни като едно време, да няма джетове, които всеки момент да те ударят по главата, защото поредните мутри дават под наем за 200 лева джета. Да бъде като оазис сред всичкото мутринско завземане.“, заяви още той.

Кирил Петков е поел ангажимент за Медицински център в Царево, за буна в Ахтопол и реконструкция на пристанище Царево. Това обаче нямало да се случи при управление на сегашния кмет Георги Лапчев, защото му нямал доверие. Условието му било кмет да е Емил Пейчев, защото бил убеден в неговата честност и че няма да злоупотреби.