Едно от знаковите лица на „Продължаваме промяната“ в Бургаска област – Димитър Ташев, няма да бъде част от листата за предстоящите избори за народни представители на втори октомври. На предходния вот той беше на трета позиция. Очаква се, както тогава, така и сега водач да е Константин Бачийски от СЕК. Ето мотивите на Димитър Ташев:

Ще бъда винаги на страната на гражданите на Област Бургас.

Оставам твърдо убеден и вярвам в ценностите и идеите на “Продължаваме промяната” и ще работя за реализирането им. Кирил Петков и Асен Василев са хората, в които вярвам безусловно и притежават всички качества да постигнат голямата цел за промяна в политическата ни система.

Невъзможно обаче е да бъда част от листата в Бургас, тъй като тя е напълно узурпирана от коалиционен партньор с огромни лични амбиции. А амбициите на един човек не могат и не трябва да бъдат по-големи от идеята за промяна в България.

Затова няма да участвам в предстоящите извънредни парламентарни избори като кандидат за народен представител.

Вярвам, че една кауза винаги трябва да е по-голяма от отделните личности. А каузата на “Продължаваме промяната” е пълното изкореняване на установеното корупционно многогодишно статукво.

Няма място за политически егоцентризъм в така важните предстоящи национални избори. Промяната никога не е лесна за постигане, но винаги е възможна.

Ваш,

Димитър Ташев