В продължение на три парламента „Има такъв народ“ разбиваха възможността за стабилност и сигурност. Г-н Трифонов казва, че ще бъдат гарант в парламента за този референдум. Нека да си припомним какъв гарант бяха за предишния референдум. Никакви – нищо не се случи. Бих призовала хората да помислят, защото може да се реагира емоционално. Това, което г-н Трифонов казва, е невъзможно.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Просто отново ще употребят хората чрез някаква емоция и няма да стане, защото единственият орган, който може да реши да бъдем президентска, а не парламентарна република е Велико народно събрание. С референдум не може да се промени формата на държавно управление“, обясни тя.

Според нея призивът на Слави Трифонов за продължаващо разбиване в тази ситуация абсолютно не е градивен.

Уволненията в Комисията по защита на потребителите Нинова определи като „един от най-ярките примери за връщане на мафията на власт“.

Нинова поясни, че БСП одобрява хода на служебния кабинет за подновяване на преговорите с „Газпром“. По думите й така било разумно. „Търсенето на алтернативни източници е добър ход, но националният интерес диктува на България в момента да се вземе най-евиният газ, независимо от къде“, смята лидерът на левицата. Според нея, когато договорът ни с „Газпром“ изтече, трябва да сме готови с алтернативни количества на поносими цени.

Лидерът на левицата коментира и катастрофата в Бургас, при която загинаха двама полицаи. Според Нинова по време на последното управление мигрантският натиск не е бил толкова силен.

По думите й при реденето на листите ва БСП нямало напрежение. Имало значително подмладяване, а около 60% от водачите били местни хора. Програмата – изключително социална, ориентирана към деца, млади семейства, работници и пенсионери.