Партиите в Бургас не постигнаха съгласие за ръководните места в Районната избирателна комисия за вота, който ще се проведе на 2 октомври. Днес представителите на политическите сили се събраха на консултации при областния управител Мария Нейкова, но в крайна сметка съставът на РИК ще бъде определен от ЦИК.

Константин Бачийски от СЕК предложи за председател Стоян Арнаудов. Бачийски подчерта, че юристът е бил 4 пъти член в РИК и ОИК.

„Нищо, че сме млада партия, разчитаме на кадри с опит”, каза той.

Областният лидер на ГЕРБ Иван Алексиев излъчи за председателското място адв. Михаил Хаджиянев – юрист с дългогодишен опит при провеждането на избори. БСП и ДПС пък дадоха свои имена за възловата позиция на секретар. От ДПС предложиха Емине Иляз, а от БСП Георги Михов.

Две предложения имаше и за зам.-председател.Те дойдоха от „Има такъв народ”, откъдето посочиха за поста Фани Семерджиева, както и от „Възраждане”, които номинираха Виолета Дианова. От „Демократична България” единствено нямаха претенции за ръководно място и посочиха за член на комисията Христина Хаджиатанасова.