Протест на превозвачите на 18 май ще има, въпреки възстановения диалог с правителството. Това обяви на брифинг Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

„Нямаме конкретни решения към днешна дата. А и имаме морален ангажимент към нашите членове утре да излезем на този протест. Продължаваме разговорите, които днес започнахме. Ще продължим работата в работни групи. Надяваме се да постигнем положителни резултати”, подчерта тя.

Милтенова уточни, че ще бъде даден срок за решаването на проблемите и за постигане на необходимото за оцеляването на транспортния бранш.

„Протестът ще бъде законен, мирен - като знак от наша страна за възстановения диалог. От страна на правителството в действителност нямаме никакви конкретни мерки по отношение на нашите искания. Важно е да подчертаем, че срещу нашия поет ангажимент за мирен протест стои ангажимент от страна на правителството за спиране на репресивните мерки към всички превозвачи”, каза Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи

Недоволство ще се проведе в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Благоевград. Шествия ще има по граничните пунктове. В столицата превозвачите ще се събират на „Ботевградско шосе”, на „Цариградско шосе” и на „Царица Йоанна” в „Люлин”.

Петков поясни, че недоволството ще бъде мирно и няма да затруднява останалите граждани. Премиерът е поднесъл извинения на бранша заради случилото се на предишната му среща с представители на превозвачите относно „посочената врата”.