На днешното си заседание Министерският съвет не е обсъждал приемането на Национален план за въвеждане на еврото. Това обяви на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Точката бе залегнала в проектопрограмата на заседанието, разпространена вчера от пресслужбата на Министерския съвет, а като неин вносител бе посочен вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

"Не сме разглеждали такава точка, нито е вземано решение по такъв въпрос", обясни Нинова. От думите й не стана известно как и по каква причина точката е отпаднала от дневния ред.

Темата днес бе обсъждана и в Народното събрание, където коалиционният партньор "Има такъв народ" изрично поиска по нея да работи законодателният орган. От партията се позоваха на коалиционното споразумение, където е записано, че еврото трябва да бъде въведено след анализ и мащабна информационна кампания.

Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Корнелия Нинова участваха днес в среща с представители на работодателските организации във връзка с цените на природния газ и тока, както и налагащите се в отговор мерки. По думите на Нинова сред обсъжданите теми са били: България да бъде изключение от европейското ембарго върху Руския петрол; енергийната помощ за бизнеса да продължи през април; евентуално премахване на акциза върху газа: увеличение на прага за регистрация на фирмите по Закона за ДДС.