След предаването ще се включа в Коалиционния съвет. Нашите аргументи са известни и ние сме последователни в това. Смятаме, че на Украйна трябва да се помогне с хуманитарна помощ и с помощ към бежанците, но че не трябва да предоставяме оръжие, защото това е начин да продължава войната, а ние искаме мирни преговори и намиране на дипломатическо решение за възстановяване на икономическите отношения в света. Това каза в "Още от деня" по БНТ министърът на икономиката Корнелия Нинова.

На Дмитро Кулеба ще отговоря, че всеки в Украйна има право да изразява своето мнение, но решенията за България се взимат в България от българските легитимни институции като суверенна държава.

Вижте какво казва германският канцлер, вчера той също каза "край" и няма да предоставя повече оръжия на Украйна, защото иска мирно споразумение и да предложат план за мир. Защото, давайки все повече и повече оръжие, удължаваме войната, така че чуват се подобни на нашите аргументи вече и в Европа, и то от големите държави, допълни вицепремиерът.

Научих през празничните дни, когато го обяви премиерът, че наша делегация пътува за Киев. Решихме, че няма смисъл да има човек на БСП в нея, защото ако целта на това пътуване е да се запознаем на място с ужаса на войната и с последиците с жертвите, ние това го знаем добре и сме съпричастни към мъката на тези хора. Помагаме им с хуманитарна помощ и с приемане на бежанците.

Ако целта е да чуем от господин Зеленски какво иска, очи в очи, също го знаем. И днес вицепремиерът на Украйна е заявил, че искат оръжие, тоест, ние това го знаем. Просто да пътуваме до там, за да го чуем, за нас няма смисъл. Освен това това едва ли ще промени и нашата позиция, каза още Корнелия Нинова.