Парламентарната група на ГЕРБ поиска оставката на кабинета от парламентарната трибуна. Причината – „незаконния арест на Бойко Борисов“. Още при излизането за декларацията на партията, групата на „Продължаваме Промяната“ напусна залата.

ГЕРБ хвърли тежки обвинения по премиера Кирил Петков в нареждане на незаконни арести. Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова запозна депутатите със съдържанието на съдебното решение на СГС, в което се казва, че арестът на Борисов е незаконен.

Във втората половина на декларацията тя коментира, че всичко това означава, че българският съд е казал, че Бойко Рашков и неговото МВР извършват незаконни действия.

От ГЕРБ се обърнаха към премиера с думите „клети г-н Петков“. Питаха го кой го е накарал да стартира това начинание с думите „Никой не е над закона“.

Казаха още, че е станал премиер по силата на някаква стихия. Призоваха го да не прави нищо повече, да спре да говори и „да се върне към търговията на дребно!“.

Декларацията завърши с „Оставка, аматьори!“. След като Атанасова изчете декларацията, „Продължаваме Промяната“ се върнаха в залата и отговориха на ГЕРБ, че Кирил Петков е станал министър-председател със стихията на надеждата на българските граждани за справедливост.