Правителството има шанс да изкара пълния си 4-годишен мандат, но едновременно с това е подготвено всеки един ден да е последен. Затова е важно да се говори за принципи, а не за личности и постове. Това коментира пред News.bg министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер преди заседанието на икономическата комисия в Народното събрание.

"Работата на изпълнителната власт е изключително вълнуваща, тъй като всички имаме стратегически планове как да направим България по-добро място в следващите 4 години, но едновременно с това всички сме наясно, че всеки един ден може да е последният от нашата работа. Така че имаме нагласата и за двете ситуации и аз вярвам, че 4-годишен мандат все още е възможен", каза той.

"Както споделих и преди няколко дни, от скалата от 1 до 10 напрежението е 3. Защо 3 - защото е фокусирано основно в един от четиримата партньори", посочи министърът.

Що се касае до изпращането на оръжие за Украйна, по която тема БСП е категорична, че ще напусне коалицията, ако това стане факт, крайното решение е на Народното събрание, като кабинетът ще се съобрази с волята на депутатите, подчерта Лорер.

"До момента коалицията продължава да преодолява всички линии. И това се случва, когато работим заедно. Когато говорим за конкретни личности, които се издигат на конкретни постове, тогава стават по-конфликтните ситуации", добави той. И изрази надежда все повече да се говори именно за принципи, а не за постове.