Тече диалог, в него се ражда истината. Опитваме се да се разберем. От самото начало беше ясно, че четворна коалиция между леви, десни и други формации, работата ще бъде трудна.

Това заяви членът на ръководството на ДБ Владислав Панев в ефира на „Лице в лице“.

Очевидно ще има спорове, дори скандали. Това е нещо нормално. Скандали нямаше при управлението на Борисов, тогава схемите течаха гладко. Важно е да знаем каква е крайната цел. Тя е България да се модернизира“, каза той.

„Това се вижда от няколко неща, включително и от Плана за възстановяване. Създаваме инфраструктура за една нова българска икономика“, добави Панев.

По думите му ще се създаде не само енергийна инфраструктура, но и транспортна.

Панев коментира и драмата с управителя на БНБ:

„Не сме се разбрали за шефа на БНБ. Постъпката на г-н Гюров е достойна. Ние клоняхме към него. Остава г-н Каримански, който тази седмица ще гласува НС дали ще бъде подкрепен или не. Ние сме банална коалиция. 99% съм сигурен, че няма да подкрепим г-н Каримански. Не защото не го харесваме, а защото 4 години той е бил в управителния съвет на една банка, която показа негативни резултати на стрес теста“, обясни той и добави, че това е проблем.

„Нищо фатално няма да стане, ако не изберем сега управител на БНБ, а г-н Радев остане да работи там“, уточни Панев.

Според него негативен знак за управлението би бил, ако Каримански бъде избран с гласовете на опозицията.

„Отношенията в коалицията не са от най-добрите, не се обичаме особено, но трябва да мислим за благото на България“, поясни той.

Той бе помолен да коментира и темата за Република Северна Македония:

„До юни няма да има действие от страна на България, което да е в плюс на РСМ. Няма до тогава да действаме по тази тема. Това е важен въпрос за България. Ние искаме РСМ да е част от ЕС, но трябва да отговарят на определени услови“, смята той.

По думите му само с диалог ще се стигне до определени резултати. Според него и темата за Украйна ще намери някакво решение.