Бойко Рашков е убеден, че има изтичане на информация във връзка с разследването срещу бившия премиер Бойко Борисов. Пред bTV той каза, че сестрата на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова работи в Главна дирекция „Национална полиция“ и намекна, че от там е теча.

По думите му при обиска в дома на Борисов не са открити вещи и предмети, които биха имали пряко значение към разследването.

"В дома на Севделина Арнаудова обаче са открити материали, от които може да се направи извод, че тя е следяла много внимателно какво се обсъжда в нашето общество публично във връзка с твърденията на Васил Божков. Тя е съхранявала тези материали. Те са иззети, запечатани и са пратени на прокуратурата. Какво ще направи тя с тях, не знам“, заяви Рашков.

Разследването срещу Борисов, Горанов и Арнаудова ще потъне в прокуратурата, убеден е министърът.

"Бойко Рашков изрече много неистини. Сестра ми работи в ГД "Национална полиция" от 22 години и има редица награди от това министерство, подписвани от най-различни министри", заяви пред bTV от своя страна Арнаудова и уточни, че никаква информация от сестра ѝ Ирена Арнаудова не е изтичала.
"Тя категорично не е имала никаква информация за полицейската акция срещу нас", заяви Севделина Арнаудова.

По думите на Арнаудова Бойко Рашков упражнява системен психологически натиск върху нея и нейното семейство.

"Моята сестра по никакъв начин не е изпращала информация към мен. Тя работи в сектор, който няма нищо общо с провежданите разследвания и досъдебни производства. Никой от нас не знаеше, че ще бъде арестуван. Бойко Рашков трябва да се извини за тези твърдения или да ги докаже, защото в неговите правомощия като министър е цялата възможност да докаже твърденията си", посочи тя.

"Единственото, което мога да го окачествя като документи, иззети при обиска и ареста ми, са заповеди за мои командировки, когато работех в Министерския съвет. Останалото са наши разследвания, които централата е правила относно появилите се снимки от резиденция "Бояна". Наши разследвания, които ще докажат, че снимките са манипулирани. Това иззеха, имаше и телефони", обясни Арнаудова по повод твърденията на Рашков.

Вътрешният министър обясни още, че по разследвания случай Агенцията за финансова инспекция е направила проверка и е констатирала над половин милиард лева, от които е лишен българският гражданин.

"Това обаче за нашата прокуратура няма значение. Тя е размотавала случая, двама прокурори са възлагали само проверки и от тях няма никакъв ефект. Можем да направим извода, че прокуратурата е чадърът над тези лица. Те са правили абсолютно всичко, което са пожелали. За тях възмездие и до момента няма", допълни вътрешният министър.

Рашков показа за първи път и документ, свързан с „комунистическото минало на Борисов“. В него е видно, че той е напуснал органите на МВР, защото не е искал да се деполитизира, а към този момент е бил член на Българската комунистическа партия.

"Може би председателят на групата на Европейската народна партия Манфред Вебер не знае това. Може би той не знае, че Борисов е гравитирал в България около така наречените силови групировки, за които на всички е известно, че те са занимаваха с престъпления, включително по улиците на София. Може би трябва да му изпратим тази информация", каза Бойко Рашков.