Нямаме новини относно това какво се случва с Борисов, но оставаме тук докато той не бъде освободен от ареста. Това заяви за NOVA депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който се намира пред Главна дирекция Национална полиция.

"Kирил Петков и Асен Василев са виновни за ареста. Единственото основание за него са показания на Петков, дадени вчера в 11.30 ч. в МС. Петков е неспособен да проведе дейности сам и Василев го в напътствал. Дал е показания на полицай и е разпоредил на Бойко Рашков да се разчисти Борисов", каза още той.

По думите обвиненията са били смешни. "В едно съобщение на МВР вчера, което после бе изтрито, пишеше за 12 арести. Според мен този, който го е пуснал, е употребил алкохол и е трябвало да го трие", добави Биков.

И уточни: "Борисов е арестуван за същото, за което бе разпитван преди 3 месеца. Сега го разпитат пак и може би смятат, че сега ще получат още отгoвори".

Той призна, че вече очаква всеки да бъде арестуван, защото с основанията, с които е арестуван Борисов, може да бъде арестуван всеки. Кирил Петков може за всеки да даде показания. Показанията са му, че е чул някакви неща. И заяви на репортера: "Той и за вас може да каже, че не ви е чист косъмът и да ви арестува".

"Не можех да повярвам, че правят тази груба грешка, но сега ще си платят цената. Сега сме в твърд курс към предсрочни парламентарни избори. От днес вече започваме действие в тази посока по различен начин. Оттук насетне ще си правим и стратегията", каза още Биков.

"Ще имаме не само протести. С всички позволени от закона средства ще настояваме това правтителство да си ходи колкото може по-скоро. То не е способно по никакъв начин да се псрави с трудната ситуацията в България", уточни той.

Биков увери, че занапред сегашното правителство по нито един въпрос не може да очаква подкрепа от ПП ГЕРБ.