"Не е задържан. Борисов е в дома си, пред който сме всички ние. Адвокат Менков беше допуснат едва след час, това е грубо нарушение на НПК. В 20 ч. да се започнат такива действия се прави само при тежко престъпление, а няма данни за такова", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която е с други членове на партията пред дома на Борисов, прдеава Нова тв.

Абсурдно е това, което се случва. Ние се превръщаме в държава, в която важат правилата на Бойко Рашков. Това не е допустимо - лидер на най-голямата опозиционна сила в 20 ч. да е с 10 полицаи в дома му. В момента грубо се погазват конституционни права. Достъпът до защита е такова. Повече от час не беше допуснат адвокат вътре, където се извършват някакви следствия, без да знаем какви са. Не сме говорили с никого, на повечето от колегите са изключени телефоните, добави Атанасова. Членовете на ГЕРБ са се събрали пред дома на Борисов и скандират „Оставка“.

"Опитват се да арестуват Бойко, Менда, Влади Горанов и Севда... Много трудна задача за управляващите, защото заповедта за арест все пак изисква да се състави изречение с подлог и сказуемо...", написа депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син във Facebook профила си тази вечер след новината за арест на лидера на партията. В същото време ПР-ът на ГЕРБ Никола Николов опроверга информацията за задържане и уточни, че се извършва проверка.

Източник: Нова тв