Бойко Борисов беше избран единодушно за лидер на ПП ГЕРБ. Това стана преди минути на Национално събрание на партията, което се провежда в момента. От присъстващи в залата 943 делегати, 943 гласуваха „за“, нула – „против“.

Зам. председатлят Томислав Дончев мотивира предложението си за Бойко Борисов за лидер като заяви, че в момента на партията й трябват опит и сила.

„Има партии, които с събират в един пътнически влак, има партии, които се събират и в по-малки превозни средства, например в автобус. Сигурно има коалиции, които се събират в миниван. Не това е на-интересното. Това, което усещате тук като енергия и самочувствие е от под 1% от нашите членове. Ние управлявахме в полза на гражданите. Трите мандата управление на ГЕРБ ще останат в историята като времена на спокойствие, стабилност и съзидание. Предадохме ли хората някога? НЕ. Създадохме ли криза? Не. Нашият дълг беше да се справяме с кризите...България днес се управлява от коалиция на омразата. Това е коалиция от коалиции, между които няма пресечна точка. Единственото, което ги обединява е, че мразят другите. Омразата не може да породи нищо друго, освен още омраза.“, каза Томислав Дончев.

Бойко Борисов предложи досегашните си заместници да получат отново доверие – Даниел Митов и Томислав Дончев.
Кметът на Бургас Димитър Николов отново е в състава на Изпълнителната комисия. То не присъства на събранието, защото се бори в Испания за Детска болница в Бургас.
Бургаската структура на ГЕРБ ще бъде представена и в Контролната комисия отново - за неин член беше избрана Галя Желязкова.